LED Groeilampen • Een led Kweeklamp is opgebouwd uit een groep van leds (licht-emitterende diodes). Voor het belichten van planten hebben met name het blauwe en rode deel van het lichtspectrum veel invloed op het goed groeien / floreren van de planten. Diverse onderzoeken uitgevoerd door o.a. de TU Delft en de universiteit van Wageningen hebben aangetoond dat de gewasproductie met LED lampen tot wel 20 procent kan stijgen.

  Energiezuinige belichting vraagt om lichtbronnen die met zo weinig mogelijk energie zoveel mogelijk, voor planten bruikbaar, licht opleveren. En dat is niet langer de natriumlamp, maar de high power leds. Bij het licht voor planten wordt vaak gesproken over PAR-licht, maar waar het bij planten werkelijk om gaat is de PPFD-factor (Photosynthetic Photo Flux Density). Deze laatste wordt gemeten in micro-mol. Micro-mol's zijn energiepakketjes die gemeten worden aan het aantal van die pakketjes welke per seconde een oppervlakte van 1m² bereikt.

  Met andere woorden: de in leds gepompte energie kan volledig ten goede komen aan de belichting van planten, waardoor tot meer dan 80 procent energie bespaard kan worden. Het is dus nu zaak om per gewas exact de lichtgevoeligheid op elke golflengte te meten en vervolgens met led-clusters te komen, die samengesteld zijn uit high power leds, die juist alleen licht op die welbestemde golflengtes voortbrengen. Voordelen van Led kweeklampen:
  - Zeer lange levensduur, tot meer dan 50.000 uur
  - Energiezuinig; 90W vervangt 400W lamp
  - Brandveilig vanwege bedrijfstemperatuur van 32º C
  - Misoogsten in de zomer zijn door beperkte warmte-afgifte verleden tijd
  - Planten verbruiken 60 tot 80 % minder water en voeding
  - Minder last van schimmelvorming door betere klimaatbeheersing
  - Minder last van ongedierte en schimmels door toepassing UV
  - Door ideale bloeiomstandigheden staan de planten staan er veel vitaler bij
  - Plug- en play verlichtingssysteem
  - Wordt onder andere gebruikt voor de Wiet kweek en andere in huisplantages


Pagina(s) gevonden:  1 Artikelen 1 tot en met 11 (van 11 artikelen)

Fabrikanten
Snel zoeken
  Gebruik sleutelwoorden om het artikel te zoeken.
Geavanceerd zoeken